Nieuwe cd/dvd opnamen

De maand juni staat grotendeels in het teken van nieuwe cd/dvd opnamen van twee van de meest bekende klassieke werken die we hebben:

Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach (release september 2013)

In 1992 werkte ik met Pieter Jan Leusink aan zijn en mijn eerste opname van Bachs Matthäus Passion. In ruim 20 jaar werden meer dan 150.000 exemplaren van de opname verkocht, een unicum in de klassieke muziekwereld.
Sinds 2006 voeren we met The Bach Choir of the Netherlands Bachs meesterwerk uit. En na ruim 300 opvoeringen vind Pieter Jan dat het tijd is voor een nieuwe opname.

Voor mij is dit de vijfde keer dat ik dit meesterwerk mag opnemen!! Geweldig!!

Wie werken er mee?Natuurlijk The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands! Verder
Robert Luts, Evangelist; Henk van Heijnsbergen, Christus;
Olga Zinovieva &
Ina Siedlaczek, sopraan
; Sytse Buwalda, countertenor; 
Martinus Leusink, tenor; Joep van Geffen & 
Thilo Dahlmann, bas


GRATIS DVD
"Achter de schermen" bij Bachs Matthäus Passion
Een "Achter de schermen" DVD van de opname van Bachs Matthäus Passion zorgt voor een schat aan informatie als toevoeging bij het beluisteren van deze opname. Hoe werkt een continuo groep, wat is een kistorgel, wat doet de Viola da Gamba? Dwarsfluiten kende Bach niet, hij gebruikte de Traverso, een unieke barokfluit met een heel andere klankkleur als de moderne fluit. In Bachs tijd waren er drie soorten hobo"s: de Barokhobo, de Hobo d"Amore en de Hobo da Caccia. U krijgt ze alle drie te zien met een toelichting van de musici. Op de DVD "Achter de schermen" krijgt u "contact" met de solisten door middel van interviews.

 

Messiah van Georg Friedrich Händel (release september 2013)

BC-MESSIAH.jpgMijn eerste Messiah nam ik op in 1993. Na de Matthäus passion was dit werk met zijn technische hoogstandjes een uitdaging voor het jonge Elburger Stadsknapenkoor van Pieter Jan Leusink. Maar wat hebben we destijds genoten!

Nu, twintig jaar later, heeft Pieter Jan een prachtig eigen orkest. Een professioneel koor, wat zich kan meten met de beste van de wereld, en... last but not least, een groep mooie, internationale solisten. Allen zingend vanuit het ensemble.

“Bij de première van Händels Messiah in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de Koning geïmponeerd op bij het 'Halleluja' om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Händels Messiah is een van de meest gewaardeerde oratoria uit de geschiedenis.”

Ook hier krijgt u een dvd met een kijkje in de muzikale keuken van Pieter Jan Leusink!

Ik hoop dat u net zoveel plezier beleeft aan het luisteren, als wij bij het opnemen.

/

VR Media 2012©