KLEIN KERSTFEEST BIJ KAARSLICHT JUBILEUMCONCERTEN

Dit jaar is het alweer twtintig jaar geleden dat Sytse het eerste Klein Kerstfeest bij kaarslicht zong in de Lutherse Kerk te Monnickedam. Het idee erachter was om alle vrienden en familie weer eens bij elkaar te hebben om zo de kerst in te gaan. De kerk puilde uit, Sytse zong, begeleid door de Argentijnse pianist Pablo Escande, en meester Buwalda leidde de liederen in. In de pauze trakteerde de familie op kerstbrood en warme chocolademelk. Het was een doorslaand succes!
Nu twintig jaar later geniet Sytse, en zijn ouders, nog steeds met volle teugen van het begin van de Kerst. Het concert is allang niet meer alleen in Monnickendam, en het aantal bezoekers groeit nog steeds!

De afgelopen twintig jaar is Sytse begeleid door Pablo Escande, Richard Egarr, Jean van Vugt en Vaughan Schlepp.
Gastoptredens waren er van Helena Wyklund, Madieke Marjon en Marjon Strijk.

Speciaal voor het jubileum komt er een kerst cd uit.

Jubileumconcerten en wereldpremiere Mandoline Kamerorkest HET CONSORT

13 en 14 november is Sytse Buwalda te gast bij de jubileumconcerten van het Mandoline Kamerorkest HET CONSORT uit Zwolle. Olv Ales Timmerman. Dit bijzondere orkest behoort momenteel tot de absolute wereldtop en treedt regelmatig op in Europa.

Read more...

ERBARME DICH – MATTHEW PASSION STORIES

Erbarme dich 1In 2014 ging de fim 'Erbarme dich – de The Matthaus Passion Stories van Ramon Gieling in premiere op het Internationaal Filmfestival Rotterdam.
Samen met Pieter Jan Leusink, het Bach Orchestra & Choir of the Netherlands en andere solisten mocht ik daar aan meewerken.
Het bleek een emotionele achtbaan te zijn waarin, voor mij, de beroemdste aria Erbarme dich centraal stond. Een ervaring om nooit te vergeten!
De reacties bij de premiere waren overweldigend, en het publiek waardeerde de film met 4,5 uit 5! Toen de film in februari in de bioscopen kwam trok hij ook volle zalen en stonden de kranten vol met lovende woorden.
Ik ben dankbaar dat ik hier aan mee heb mogen werken!

Read more...

Sytse Buwalda & Asteria Ensemble: Auf flügel des Gesanges – liederen van Mendelssohn & Schubert

In September begint het Asteria Ensemble het nieuwe seizoen met een prachtig nieuw programma rond Felix Mendelssohn Bartholdy en Franz Schubert.
De afgelopen maanden zijn er zorgvuldig liederen uitgezocht, en vervolgens door gitariste Saskia Spinder en mandolinist Ferdninand Binnendijk gearrangeerd voor ons ensemble. Het resultaat is prachtig. Nog nooit heeft u Der Zwerg en Erlkönig van Schubert zo transparent gehoord, of Das Andere Maienlied van Mendelssohn zo indringend... Na een aantal concerten in September vertrekt het Asteria dan naar Cuba om een aantal concerten te geven in de eerste editie van het festival Les Voix Humaines, georganiseerd door levende legend Leo Brouwer.

Sytse Buwalda zal tijdens deze tournee ook jurylid zijn voor het eerste Concours for Countertenors in Havana. Met gitariste Saskia Spinder zal hij op het laureatenconcert een gastoptreden verzorgen met de special voor hem gecomponeerde Canciones Amatorias.

Verdere informative over de concerten van het Asteria Ensemble vindt u in de agenda en op www.asteria-ensemble.nl

Asteria Ensemble 13 mei live op radio 4

13 mei, tussen 22.30 - 24.00 uur zal Sytse Buwalda met het Asteria Ensemble live op radie 4 te horen zijn in het programma Opium op 4. Sytse zingt liederen van Schubert in arrangementen voor counter tenor, mandoline en gitaar. De arrangementen zijn gemaakt door Ferdinand Binnendijk en Saskia Spinder

 

De liederen van Schubert lopen als een rode draad door het muzikale leven van Sytse Buwalda. Van het zoete 'Ständchen', wat hij op 16 jarige leeftijd voor het eerst zong, tot de hartverscheurende 'Erlkönig' 30 jaar later... 
Nu is er dan eindelijk een compleet programma samen met gitariste Saskia Spinder en mandolinist Ferdinand Binnendijk waarin een keur aan liederen wordt gebracht in de originele bezetting voor zang en gitaar én in prachtige arrangementen voor gitaar en mandoline! 

Countertenor Sytse Buwalda en gitariste Saskia Spinder speelden sinds 2009 regelmatig samen. Na hen gehoord te hebben op het International guitar Festival Zwolle componeerde de beroemde Cubaanse componist Leo Brouwer de prachtige Balada de un día de Julio en droeg het stuk aan hen op. De in New York woonachtige, en meermaals bekroonde Griekse componist Victor Khioulaphides componeerde in dat zelfde jaar de liedcyclus Violenstraat voor hen. In 2011 versterkten ze de gelederen met de jonge mandolinist Ferdinand Binnendijk (winnaar Prinses Christina Concours 2011) wat leidde tot de oprichting van het Asteria Ensemble.

/

VR Media 2012©